Com contactar amb nosaltres

Hotel d´Entitats

C/ Sant Joan nº 36
Vilassar de Mar


Telèfon 937502487
Correu electrònic: viladona@gmail.com

13 de març 2011

Festa de la Dona treballadora 11 de març 2011

VILADONA-LECTURA DEL MANIFEST DEL DIA DE LA DONA TREBALLADORA
11 DE MARÇ 2011.

- Cristina Casanova, presidenta.

Agraïment a totes les dones que amb la seva presència volen celebrar amb nosaltres aquesta Diada.

El dia 8 de març, d’aquest any, es commemoren els 100 anys de la primera celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Aquesta Diada va ser proclamada per a rendir tribut i homenatge a totes aquelles dones que van lluitar i encara lluiten pels seus drets socials i laborals, pagant inclús amb les seves vides les imposicions de les desigualtats vers els homes.

També es va establir per tal de conscienciar del valor que tenen aquestes dones dins de la societat i fer respectar els seus drets com a persones.

Volem destacar que el dia 8 de març no és un dia per a proclamar la bellesa femenina, ni necessitem que se’ns posi sobre un pedestal.

Però, si que volem recordar les lluites que les dones han dut a terme per tal de defensar els seus drets. Algunes d’aquestes lluites son: la participació femenina durant la Revolució Francesa, la lluita de les treballadores nord-americanes de la industria tèxtil per les pèssimes condicions de treball, demanant la reducció de jornada de16 hores diàries a 10 hores, i recordar que com a resposta els amos de la fàbrica van incendiar l’edifici cremant-les vives. Van morir 129 dones.

Tot i que hem anat guanyant espais dins la societat, encara ens queda molta feina per fer:

- Les dones som les víctimes més dèbils en les guerres.

- Encara hi ha mig milió de dones a l’any que moren per complicacions durant l’embaràs o el part per no ser ateses degudament.

- Moltes dones del Tercer Món no cobren res per la seva feina ja que són considerades propietat de la persona que els fa treballar.

- La majoria de les nenes que viuen en països poc desenvolupats no tenen pràcticament accés a l’educació.

- Avui en dia, en els països considerats més desenvolupats la majoria de càrrecs polítics no són ocupats per dones, això vol dir que tenim poc poder a l’hora de prendre decisions.

- En la nostra societat moltes dones treballen fora de casa però, la igualtat de gènere en el treball, encara està molt lluny d’aconseguir-se a nivell d’oportunitats de treball, qualitat de les feines i salaris.

- Destaquem la importància de les feines domèstiques, sense remunerar, que tantes vegades recauen sobre nosaltres.

- I què podem dir de la violència de gènere? El percentatge de víctimes maltractades, deixant-hi moltes vegades la vida, augmenta de manera alarmant arreu del món.

DEMANEM:

La igualtat en l’àmbit laboral, polític i social. Ens queda encara molt camí per recórrer i reivindicar. Hem de continuar lluitant juntes per tal de que la igualtat de gènere sigui una realitat.


Exposició de “Somriures femenins” que hi ha actualment al Museu Monjo:

- Ens trobem davant d’una exposició que ha triat aquest tema amb la intenció d’aportar quelcom positiu en un moment en el que estem envoltats de notícies tristes, de crisis i de pèrdues.

- Hem pensat que aquesta és una manera de fer un homenatge a la DONA.

- Volem dedicar l’exposició molt especialment a totes aquelles dones que, malgrat tot, somriuen amb aquell somriure trist, però valent alhora, donant-se ànims a si mateixes i als qui les envolten.


No us la podeu perdre! Estarà oberta fins el diumenge 20 de març.





Clikeu el quadradet de baix a la dreta al costat del número i ho veureu en gran…